WERKWIJZE

U bent op zoek naar een gastouder of heeft kennisgemaakt met een gastouder en u vraagt zich af hoe nu verder?

U kunt zich via onze website inschrijven:
als gastouder , of
als vraagouder .

Kind-Zijn gaat zorgvuldig met uw gegevens om.

Zodra wij uw inschrijving hebben ontvangen zullen wij contact met u opnemen voor een persoonlijke kennismaking. Hiervoor komt iemand van ons bij u langs.
In deze kennismaking vertellen wij meer over ons en over onze werkwijze.

Bent u vraagouder en heeft u nog geen gastouder? Dan kunnen wij na de kennismaking met u mee gaan zoeken naar een geschikte gastouder.

Ook vertellen wij u, dat wij zijn aangesloten bij de klachtenkamer voor het behandelen van een officiële klacht en dat wij werken met de vernieuwde meldcode 2018 met het afwegingskader.

Na de kennismaking vindt er een koppelingsgesprek plaats met de gastouder, waarbij de contracten worden getekend.
U kunt in dit gesprek tevens praktische zaken afspreken zoals een wenperiode, wat moet u zelf meenemen en ook belangrijk, bespreken wat de gewoontes van uw kind zijn.

Na ongeveer 3 tot 4 maanden zal er een eerste evaluatie plaats vinden.
Vanuit de wet Kinderopvang zijn wij verplicht jaarlijks de opvang met elke ouder te bespreken.
Dit kan d.m.v. een persoonlijk gesprek of een digitale vragenlijst.

Uiteraard stopt onze dienstverlening hier niet. Wij zijn altijd bereikbaar voor al uw vragen en denken graag mee over b.v. de toeslagaanvraag of de mogelijkheden van een vervangende gastouder bij ziekte, o.i.d.

Voor uw en onze gastouders organiseren wij regelmatig thema-avonden of koffie-ochtenden, zodat ook zij kunnen rekenen op voldoende steun en de mogelijkheid krijgen zich nog verder te ontwikkelen.

Wilt u meer weten over onze diensten, lees dan gerust onze informatiemap door of neem contact met ons op per e-mail of telefoon.