TARIEVEN

Bij gastouderopvang heeft u als vraagouder maandelijks twee soorten kosten:
  • Bureaukosten
  • Opvangkosten

Bureaukosten


Voor onze diensten vragen wij per maand een vast gezinstarief van € 45,00 ongeacht het aantal uren. Dit zijn de bureaukosten. In geval van een automatische machtiging voor het incasseren van deze kosten wordt een korting verleend en betaalt u slechts € 37,00 per gezin per maand.

Opvangkosten

De opvangkosten betaalt u ten behoeve van de diensten van de gastouder. Deze betaalt u achteraf naar de daadwerkelijk afgenomen uren.

Het tarief van de gastouder ligt op minimaal €5,50 per kind per uur bij reguliere dagopvang op vaste dagen. Voor flexibele opvang en buitenschoolse opvang zullen gemiddeld hogere tarieven worden gevraagd.

Bij een gastouder aan huis valt onder de regeling 'dienstverlening aan huis' en rekent de gastouder een uurtarief van minimaal het minimumloon. Gemiddeld zal haar uurtarief dan liggen tussen de € 11 en € 15 per uur.

Lees ook : Richtlijnen 2021 voor ouders.


Een voorbeeld:

U heeft twee kinderen die twee dagen per week van 10:00 tot 15:00 uur naar een gastouder gaan. Deze gastouder rekent hiervoor € 5,50 per uur, inclusief hapjes en drankjes.

Dan zijn uw kosten per maand ongeveer:

Bureaukosten:   € 37,00   (bij automatische incasso)
Opvangkosten:   € 440,00   
 
 
Totaal per maand:   € 477,00   
Totaal per kind:   € 238,50   

Let op: Misschien heeft u recht op kinderopvang-toeslag. Kijk op de website rekenhulp voor toeslagen van de belastingdienst voor een proefberekening van de hoogte van uw mogelijke toeslag.

Heeft u nog vragen over de tarieven of wilt u een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op!