IK ZOEK EEN GASTOUDER

Als je als ouder werkt, wil je dat je kind(je) in goede handen is. Dat is je primaire zorg. Maar je kiest natuurlijk ook voor een vorm van opvang die werkt voor jou en je kind. Gastouderopvang biedt het beste van beiden.
Onderzoek dat werd uitgevoerd door de Universiteit Leiden wijst uit dat kinderen zich meer op hun gemak voelen bij een gastouder dan in een kinderdagverblijf. Kinderen voelen zich veiliger en meer ontspannen bij gastouders. Ook de sensitiviteit van de gastouders wordt hoger beoordeeld. Dat betekent dat ze sneller in kunnen spelen op signalen van het kind. Tot slot zijn de prikkels en geluidsniveaus in de gastouderopvang lager dan in de kinderdagverblijven. Dit brengt meer rust voor je kind met zich mee.

Gastouderopvang is een zeer flexibele vorm van opvang

Met gastouderopvang kun je alle kanten op, ook als je kiest voor opvang in familieverband. Zo zullen gastouders het niet zo erg vinden als jij een keer een half uurtje eerder of later bent. En ook als je kind ziek is, kun je doorgaans wel bij de gastouder terecht. En wat dacht je van een extra dag opvang i.v.m. een vergadering!? Geen probleem!

In de gastouderopvang betaal je alleen voor de uren die je afneemt. Dat klinkt erg logisch, maar is niet zo vanzelfsprekend. Bij de meeste kinderdagverblijven betaal je bijvoorbeeld per dagdeel. Omdat je een maand- of jaartarief betaalt, betaal je veelal ook tijdens de vakantie gewoon door. Ook als je kind niet naar de opvang gaat. Bij gastouderopvang stel je een goed contract op samen met de gastouder. Hierin maak je afspraken over het aantal weken per jaar en het aantal uren per week dat je opvang nodig hebt. Desgewenst kan dit later weer aangepast worden aan een nieuwe situatie, dat noemen we maatwerk!

Tot slot, veiligheid

We willen natuurlijk allemaal dat onze kinderen in een veilige omgeving opgroeien en daarom stelt de overheid kwaliteitseisen aan de kinderopvang. Een gastouder moet voldoen aan deze voorwaarden. Slechts dan wordt de gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang op genomen en kom je als ouder in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Klik hier voor een volledig overzicht van de voorwaarden die worden gesteld aan een gastouder en de opvanglocatie.

Kinderopvangtoeslag

Ook de overheid ziet de vele pluspunten van gastouderopvang in. Daarom kunnen ouders hiervoor kinderopvangtoeslag krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal uren opvang, het aantal kinderen én het inkomen van de ouders. Zie meer hierover bij het tabje tarieven.

Mocht u nog geen gastouder gevonden hebben?

Wij helpen u graag verder!Klik op één van de volgende koppelingen voor meer informatie of schrijf u direct in als vraagouder:

Heeft u nog vragen hierover?
Stel uw vraag via ons contactformulier of bel ons op telefoonnummer 0575 - 561192.